-

               
  v   Şiir Defteri
  v   Klipler/Videolar
  v   Resimler
  v   Müzik/MP3
  v   Yemek Tarifleri

TIKLA DİNLE

[ Yeni pencere aç ]
 
ŞAİRLER

Can YÜCEL

Menapoz

Tayyar YILDIRIM

“Ana” Var “Baba! ” Yok

Sadri HAŞİMOĞLU

Zaman

Cahit KÜLEBİ

Hikaye

Attila İLHAN

Böyle Bir Sevmek

Melih BAKİ

Ağla Yüreğim

Necip Fazıl KISAKÜREK

Canım İstanbul

Cahit Sıtkı TARANCI

Otuz Beş Yaş

Özdemir ASAF

Çırılçıplak

Ahmet HAŞİM

Bir Günün Sonunda Arzu

Abdurrahim KARAKOÇ

Bebeğe Çağrı

Sıtkı GÜR

Uzaktaki Sevgiliye

Muhterem ASLAN

Gece İsterim

Faruk Nafiz ÇAMLIBEL

Sen Nerdesin?

Nazım Hikmet RAN

Üç Selvi

Ahmet TELLİ

Bekle Beni

Kemalettin KAMU

İzmir Yollarından Son Mektup

Neyzen TEVFİK

Neyzen'den...

Refik DURBAŞ

Bin Kuş Ayışığında

Güngör CELEP

Kadın Vardır

Ahmet Selçuk İLKAN

O Adam

Ahmet Muhip DRANAS

Fahriye Abla

Melih CEVDET

Tek Başına

Sunay AKIN

Ama Ölüm

Arif Nihat ASYA

Bayrak

Hüseyin Nihal ATSIZ

Mutlak Seveceksin

Hasan Sami BOLAK

Ellerin

Yahya Kemal BEYATLI

Rindlerin Ölümü

Dilaver CEBECİ

Nur Dağından Gelenler

Aziz Nesin

Şiire Tutunmak

Ahmet ERDEM

Sesine Kar Yağdı

Kazak ABDAL

Ormanda Büyüyen Adam Azgını

Orhan Seyfi ORHON

Annemle Hasbıhal

Rıfat ILGAZ

Alişim

Aşık Sümmani

Nasihat Alana Edem Bir Öğüt

Aşık Reyhani

Bağlar

Aşık Veysel ŞATIROĞLU

Son Şiiri

Mahsuni ŞERİF

Durmuş

Ahmet Kutsi TECER

Nerdesin

Bedri Rahmi EYÜBOĞLU

çakıl

Halit Fahri OZANSOY

Balkonda Saatler

Ahmet NECDET

Ne Çok Enkaz

Enis Behiç KORYÜREK

Son Aşkıma

Bülent ECEVİT

Yargı

Yılmaz ERDOĞAN

Yaşayabilme İhtimali

Fazıl Hüsnü DAĞLARCA

Ölü

Abbas SAYAR

İlan Kiralık Oda

Ziya Osman SABA

Bir Oda Bir Saat Sesi

Bayburtlu Zihni

Seni Bağı İremden Mi Kaçırmış

Ümit Yaşar OĞUZCAN

Unutulmayanlar

Sezai KARAKOÇ

Yağmur Duası

Yusuf HAYALOĞLU

Bir Veda Havası

Necati CUMALI

Güzel Aydınlık

Sabahattin ALİ

Ruhumun Dalgaları

Ataol BEHRAMOĞLU

Ben Ölürsem Akşamüstü Ölürüm

Murathan MUNGAN

Sizden Saklı

Tevfik FİKRET

Han-ı Yağma

Sait Faik ABASIYANIK

Söz Açınca

Oğuz TANSEL

Tutsağın Türküsü

Ahmed ARİF

Hasretinden Prangalar Eskittim
 
Yazılar
 Yeni Yazılan 5 Yazı:

 Hit Yazılar:

 Yazı Gönder
 
SAYAÇ
Bugün : 4
Dün : 8
Toplam : 81461
Kez Ziyaret Edildik..
 
Onbeşliler
  Yazılar || Bilgi Dağarcığı
   Onbeşliler

 ONLAR BU ÜLKEYİ KARŞILIKSIZ SEVDİLER

          Onların yaşları küçüktü. Çoğu 12 ila 17 arasındaydı. Ama yürekleri büyüktü. Cüsseleri küçüktü, çelimsizdiler Ama davaları büyüktü. Umut taşıyorlardı. Vatan derdine düşmüş, inanmış yağız Anadolu delikanlılarıydı. Ümitleri vardı. Onlar liseliydiler, Mülkiyeliydiler, tıbbiyeliydiler Okuyacak, kaymakam, vali, doktor olacaklardı. Ama onlar vatanı için canlarını verecek kadar fedakâr oldular. Siper ettiler göğüslerini, ölümüne yürüdüler dönmemecesine.
          Onlar çocuktular. Bu gün bu yurtta özgürce yaşayanlar, onlara minnettarlıklarını göstermek için, adları unutulmasın diye filmler, televizyon dizileri hazırlıyorlar. Kutlama geceleri düzenliyorlar. Elbette düzenleyecekler bu millet kendisi için şehit olanları unutmayacaktır elbet.
          İşte, 120 Çocuğun destanı, onlar yaşlarıyla çocuktu. Ama onlar milletinin gözünde en büyük kahraman Mehmetçikti.
Yer Van, bir taraftan içimizde bu güne kadar kendi milletimizden ayırmadığımız, artık millet olduk sandığımız kandırılmış Ermenilere, diğer taraftan Ruslara karşı savaşıyoruz. Hem de yokluk içinde. İran sınırında düşmana karşı savaşan tümenimiz cephanesiz kaldı. Cephane taşıyacak askerimiz yok, cepheye en yakın şehrimiz Van dır. Van ı koruyan gücümüzü de cepheye yollayamazdık. İçimizdeki hain Ermeni çeteleri bu anı bekliyorlardı. Yoksa savunmasız yaşlıların, çocukların hali nice olurdu. Çare düşünüldü. Yaşları 12-17 arasında değişeni öğrenci 120 çocuk Yatak çarşaflarından ve perdelerden kesilerek yapılan torbalara konulan mermiler bu kahraman çocukların sırtlarına bağlandı. Yanlarındaki birkaç jandarma eri ile cepheye Mehmetçiğe yardıma yürüdüler. Çaresizliğe çare olmak için hem de ölümüne yürüdüler
          Bir başka ölümüne fedakârlık Erzurumdadır. Burada da yine çocuklar vardır. Kafkas Cephesinde durumumuz zordur. Almanlardan beklenen yardımın hiç biri gelmemiştir. Ne askeri yardım, ne ilaç ve yiyecek yardımı Sarıkamış harekâtı devam etmektedir. Bir taraftan soğuk, bir taraftan da tifüs belası saldırmaktadır. Sanki Ruslarla birlik olmuşçasına
          Galip Paşanın yiyecek yetiştirin istekli telgrafları gelmektedir. Dönemin Erzurum Valisi Tahsin Bey çaresizlik içindedir. İlk hamlede toplanan 150 bin kilo buğdayın 90-95 kilometre uzaklığındaki cepheye ulaştırılması için çareler aranır.
Vali Tahsin Bey için tek bir çare kalmıştır. Cepheye yiyeceklerin çocuklar tarafından taşınacaktır. Hemen harekete geçilir. Durum okullara, muhtarlara bildirilir. Bir gece Amerikan bezlerinden 30 kiloluk bini aşkın torba dikilerek unla doldurulur.
Sayıları bine yaklaşan henüz çocuk yaştaki gençler, Hükümet Konağı önünde toplanarak Nebilhana kadar taşıyacakları unları sırtlanıp aşırı soğuğa cepheye yiyecek yetiştirmek üzere yola çıkarlar. Hem de 30 kilo yükle soğuğa, boylarını aşan kara, düşecek çığa rağmen inadına, ölümüne yürürler cepheye...
          Batıdaki cephelerin de doğudakilerden farkı yoktur. Çanakkale siperlerini çocuklar doldurmaktadır. Vatan derdine düşmüş, ülkesini canından seven çocuk için; Ölüm nedir ki Anadolu da, şehirlerin, kasabaların, köylerin sokakları boşalır bir bir Sokaklar ıssızdır. Çocuk sesleri duyulmaz olur. Sokakları dolduranlar cepheye koşarlar. Arkalarından ağıtlar yakılır... Yaşları henüz askerlik çağına gelmeyenler okullarına değil cepheye uğurlanırlar... Kimilerine kınalar yakılır vatanına kurban olsun diye.
          Bir ağıt Tokattan; Tokat yolları taşlı on beşliler gidiyor kızların gözü yaşlı derken, Kastamonulu bir genç Çanakkale de şehit olur da Çanakkale içinde vurdular beni ölmeden mezara koydular beni diye devam eden ağıtlar yükselir. Bir kaçını örnek verdiğimiz şehit çocuklarının arkasından yakılan ağıtların sanılmasın ki üzüntüyle yazılmışlardır. Hayır! Bugün bunlar birer marştır. Hatta bir halk oyunudur. Bu millet hüzünden sevinç çıkarmasını da bilmiştir.
          Bu milletin çocukları babasıyla, atasıyla birlikte savaşmıştır. Hem de yiğitçe, mertçe Bundan dolayıdır ki, Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisanın sadece bir Milli Egemenlik günü olarak kutlanmamasını aynı zamanda bu günü çocuklara armağan etmiş ve 23 Nisanın bir bayram olarak kutlanılmasını istemiştir. Ancak bu bayram çocuklara bir lütuf olarak görülmemeli. Türk çocuğu şanlı tarihinde vatanı için yapılması gereken her türlü fedakârlığı fazlasıyla yapmıştır. Bu bayramı zaten hak etmiştir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki bundan sonra da üzerine düşen her türlü fedakarlığı yapacaktır.
          İçimde bir uhde kalmasın, yazmadan geçmeyeyim. O gün düşmanla çarpışan Vanlı gencimin karşısına bir de kandırılmış Ermeniler çıkmış, katliamlara girişmişti. Çoluk çocuk demeden... Ya bu gün, Türkiyenin düşmanlarıyla kol kola gezen vatan bölücülerine, Mehmetçiğe kurşun sıkan hainlere ne demeli.
          Cephaneyi sırtlayıp cepheye yürüyen 120lerin izinde yürüyen Vanlı, 30 kilo unu Sarıkamışa, yetiştirmek için günlerce yürüyen ve şehit olanların izinde yürüyen ve yürüyecek olan gençler, hadi bu kandırılmışların oyununu bozalım. Bu ülke sizden kan akıtmanızı değil, ter akıtmanızı istiyor. Yeniden bir Milli mücadele destanını yazalım. Ama bu sefer kan akıtmadan ter akıtarak Milli birlik ve beraberlik içinde Atamızın izinde...
          Bu gün de vatan savunmasında dün olduğu gibi bu gün de şehit düşen Mehmetçiklere, gazilere şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerin ruhlarıı şad olsun.


 


[ Ekleyen  (Oltulu) | 18.06.2012 10:00:33 | Okunma : 428 ]
            Oy : 1-Puan : 5


 

Son 5 Yorum

Henüz Yorum Yazılmamış.
İsterseniz Siz yorum yazın..



Yorum ekleyin..(Sadece üyeler)

Kodlar , Duygular (Smile'ler)
 

GİRİŞ
Kullanıcı : 
Şifre : 
Güvenlik : 468226             
Güvenlik : 
Hatırla :   Gizli : 

  
 
MENÜ

Oltulu Menü
    Dağarcık
    Şiir Defteri
    Tadımlık Müzik
    Konuşan Resimler
    Yemek Tarifleri
    İzlenesi Videolar
    İndirebilecekleriniz


Diğer Linkler
    Forumlar
    İletişim Formu
    Ziyaretçi Defteri
    Site İçi Arama
 
Mini Sohbet
       
 
: 0,09